Voorganger

Op dit moment is onze vaste voorganger afwezig. Zij wordt in de zomer van 2024 vervangen door dominee Sjaak Weststrate. Wilt u contact met hem? Dit kan via de pastoraatgroep.

_______________________________

Sinds juli 2023 ben ik voorganger van de protestantse gemeente Terwolde – De Vecht. Ik vind het heel fijn om hier te werken, zowel in de kerk als in de dorpen heb ik een warm welkom ervaren.

Ik vind het zo mooi dat God iets heeft bedacht om niet alleen, maar samen te kunnen geloven, namelijk de kerk. En hoewel een fijne plek om samen te komen belangrijk is, bedoel ik hier niet het gebouw, maar bedoel ik de gemeente, dus de mensen die samen de kerk zijn. Mensen met wie we op mogen trekken, samen zoeken naar God en geloof, samen vieren, verbinden, rouwen, delen. Oftewel samen het leven leven, door en in Gods liefde. Ik ben dankbaar dat ik daarin mee mag werken.

Verbinding is een belangrijke waarde in de kerk omdat wij geloven in God die de verbinding met ons aangaat. Ieder jaar met Kerst vieren we het: God komt naar ons toe, Hij wil met ons verbonden zijn, zijn naam is Immanuel – God met ons.

In de kerk zijn we aan elkaar gegeven om ook met elkaar verbonden te zijn, we zoeken de verbinding met elkaar; tussen jong en oud, tussen mensen met verschillende meningen en geloofsbeleving. Elkaar daarin opzoeken is niet altijd makkelijk, maar wel één van de rijkdommen van de kerkelijke gemeente. Onze pluriformiteit weerspiegelt de veelkleurigheid van God. Hij is niet in een hokje te stoppen net zomin als het geloof. Tegelijkertijd zijn we kerk van Christus en mogen we door Hem en vanuit zijn liefde en genade kerk zijn in de samenleving en het dorp.

Vanuit geloof en roeping wil ik werken in de kerk en in de dorpen, met mensen en voor mensen, om samen Gods liefde te mogen (uit-)delen.  Ik ontmoet je graag in het dorp, in de kerk of digitaal.

Als je vragen hebt, een luisterend oor zoekt of gewoon iemand om even een stukje mee op te lopen (letterlijk en figuurlijk), mag je me altijd bellen, mailen of appen.

Swenne Bijzet

06-40275253

sbijzetkerk@gmail.com