Voor de jeugd

Ook voor de jeugd is er van alles te doen in onze gemeente. Hieronder staan een aantal dingen die elk jaar gebeuren, maar we organiseren ook andere evenementen. Op facebook en deze website maken we die evenementen bekend.

Oppas en kindernevendienst zondagmorgen om 10 uur

Een stoeptekening van de nieuwe aarde, gemaakt tijdens de kindernevendienst voorjaar 2022

Iedere zondag is er tijdens de kerkdienst in Terwolde oppas voor kinderen van 0-4 jaar. Voor elke leeftijd is er van alles om zich mee te vermaken: speelgoed, puzzels, kleurplaten en natuurlijk gezelligheid met elkaar.

De kinderen van de basisschoolleeftijd gaan tijdens een gedeelte van de kerkdienst naar de kindernevendienst. Hier horen zij een verhaal uit de Bijbel. Daarna wordt er geknutseld, spelletjes gespeeld en muziek geluisterd. Tijdens de weken voor het Kerstfeest en Pasen wordt gewerkt met een project. Iedereen is welkom en je mag natuurlijk ook een vriendje of vriendinnetje meenemen.

Jongeren

Voor de jongeren van de middelbare schoolleeftijd zoeken we ieder jaar naar vormen om hen te blijven betrekken bij kerk en geloof. Hierbij proberen we in te spelen op de mogelijkheden en interesses van de jongeren. Hierin werken we samen met andere kerken in onze gemeente Voorst.

Palmpasenoptocht door dorp

Jeugd- en kinderdiensten

Op Palmzondag is er een kinderdienst. Jongeren en kinderen worden betrokken bij de voorbereiding en de uitvoering van deze diensten. Na de dienst is de palmpasenoptocht. Hiervoor worden alle kinderen van de basisschool uitgenodigd. We lopen een rondje door het dorp met prachtige palmpaasstokken. Dweilorkest de Graapendaelers en een ezel lopen voorop.

Als kinderen naar de middelbare school gaan is er een overgangsdienst. Deze dienst wordt samen met de ouders en de kinderen voorbereid.

Kerstfeest

Bij de adventsdiensten steken kinderen de kaarsen aan

Met kerst vieren wij in de kerk dat het kindje Jezus is geboren. De kinderen van de kindernevendienst spelen op eerste kerstdag het kerstverhaal na. En op 24 december om 19.00 uur is er het kinderkerstfeest. Hier werken jongeren en kinderen uit onze dorpen aan mee.

Doeclub

Kerstknutsel gemaakt bij de Doe Club

Voor de kinderen van groep 6, 7 en 8 van de basisschool wordt een keer per maand (behalve juli en augustus) een gezellige avond georganiseerd. Deze Doeclub-avonden zijn voor kinderen die verbonden zijn aan de kerk en ook voor andere kinderen uit de dorpen Terwolde en De Vecht. Inmiddels bestaat de Doeclub ruim 10 jaar en is het een bekende club geworden. Wat we doen op Doeclub-avonden? Bijvoorbeeld knutselen, film kijken of een bingo avond. Maar we gaan ook wel eens naar de brandweer om te kijken hoe het allemaal werkt op de kazerne.

De kinderen vinden het erg gezellig en leuk om creatief met elkaar bezig te zijn. Ben jij nog nooit geweest, maar lijkt het je leuk om te komen? Stuur dan een mailtje naar doe-club@hotmail.com.