Protestantse Gemeente Terwolde - De Vecht

Welkom in onze gemeente

Dorpskerk

Gebruiksmogelijkheden

De middeleeuwse kerk van Terwolde is bekend om zijn vele fresco’s en muurschilderingen, maar ook wordt de Cosmas en Damianus kerk geprezen om zijn uitstekende akoestiek en is daardoor zeer geschikt voor het geven van:

  • concerten
  • kleine conferenties
  • lezingen.

Natuurlijk komt voor een CD-opname de prachtige akoestiek goed tot zijn recht.

 
 

Vooral de combinatie van de warme kleuren van de muurschilderingen en fresco’s in combinatie met de lichtinval en het in stijl gerestaureerde interieur geven de kerk zijn bijzondere en intieme sfeer.

Door bovengenoemde eigenschappen is ook voor het afscheid nemen van dierbaren de kerk zeer geschikt en komen rouw- en trouwdiensten regelmatig voor.


De kerk wordt vanwege de uitstraling ook regelmatig gebruikt voor het exposeren van schilderij en beeldende kunsten, en is er een permanente tentoonstelling van in Terwolde en omgeving gevonden voorwerpen.

 

 

 

Het orgel. 

De kerk is ook de plaats waar al jaar en dag naar orgelspel geluisterd wordt. 

Vele organisten loven de kwaliteiten van het Naber orgel. Het gaaf bewaard gebleven en elegant klinkende orgel geldt als het eerste orgel dat Carl Friedrich August Naber (1798-1861) heeft gebouwd. Ook Albert Schweizer heeft op dit orgel gespeeld.

 

 

Geluidsinstallatie.

Er zijn meerdere microfoons waaronder 1 draadloze. Ook is er de mogelijkheid om CD's af te spelen via deze installatie, ook is er een ringleiding voor slechthorenden aanwezig.

Zitplaatsen

Kerkzaal 220 plekken (ook losse stoelen aanwezig/beschikbaar)

Catering

Beperkte mogelijkheid om koffie en thee te serveren ter plaatse. In de buurt van de kerk zijn er gelegenheden om te dineren.

Voor meer informatie over de  verhuur van de kerk kunt u contact op met Henk Stormink, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 

 

 

 

Contactgegevens

Logo Kerk Terwolde

DorpskerkMolenweg 2, Terwolde

 

Predikant:

Vacant 

 

Scriba:

C. Visser, de Kosterij 3, 7396 NR  Terwolde

t: 0571-290720

e: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

© Protestantse Gemeente Terwolde - De Vecht 2021.