Protestantse Gemeente Terwolde - De Vecht

Welkom in onze gemeente

Jeugdwerk

Oppas tijdens kerkdienst

Iedere zondag is er in de kerk van Terwolde oppas voor kinderen van 0-4 jaar. Voor elke leeftijd is er van alles om zich mee te vermaken: speelgoed, puzzels, kleurplaten en natuurlijk gezelligheid met elkaar.

Kindernevendienst

In de kerk van Terwolde kunnen kinderen van de basisschoolleeftijd tijdens een gedeelte van de kerkdienst naar de kindernevendienst. Hier horen zij het bijbelverhaal en verwerken het op een creatieve manier. Tijdens feestperiodes wordt gewerkt met een project dat aansluit bij de thema's in de kerk. Ook in de rest van het jaar sluiten kerkdienst en kindernevendienst bij elkaar aan.

Catechisatie

Voor de jongeren van de middelbare schoolleeftijd zoeken we ieder jaar naar vormen om hen te blijven betrekken bij kerk en geloof. Hierbij proberen we in te spelen op de mogelijkheden en interesses van de jongeren. Wilt u meer weten, kijk dan in de kerkbode of neem contact op met de predikant.

Jeugd- en kinderdiensten

Op Palmzondag is er een kinderdienst. Jongeren en kinderen worden betrokken bij de voorbereiding en de uitvoering van deze diensten.

Als kinderen naar de middelbare school gaan is er een overgangsdienst. Deze dienst wordt samen met de ouders en de kinderen voorbereid.

Voor de allerjongsten (0-3 jaar) is er ieder jaar op een zondagmiddag een uurtje muziek op schoot.

Doeclub

Voor de kinderen van groep 6, 7 en 8 van de basisschool wordt een keer per maand (behalve juli en augustus) een gezellige avond georganiseerd. Deze Doeclub-avonden zijn voor kinderen die verbonden zijn aan de kerk en ook voor andere kinderen uit de dorpen Terwolde en de Vecht. Inmiddels bestaat de Doeclub ruim 10 jaar en is het een bekende club geworden. Wat we doen op Doeclubavonden? We timmeren, koken, maken mooie creatieve dingen en 1 keer per jaar doen we een andere activiteit. Zo hebben we in november een GPS tocht gelopen, maar we gaan ook wel eens naar de brandweer om te kijken hoe dat allemaal werkt op de kazerne.

De kinderen vinden het erg gezellig en leuk om creatief met elkaar bezig te zijn. Ben jij nog nooit geweest, maar lijkt het je leuk om te komen? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Contactgegevens

Logo Kerk Terwolde

DorpskerkMolenweg 2, Terwolde

 

Predikant:

Vacant 

 

Scriba:

C. Visser, de Kosterij 3, 7396 NR  Terwolde

t: 0571-290720

e: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

© Protestantse Gemeente Terwolde - De Vecht 2021.