Beroepingswerk

De protestante gemeente Terwolde – De Vecht heeft een vacature voor een predikant van 0,5 fte ( 18 uur per week). Om een goede invulling van deze vacature te vinden, zijn we eerst gaan nadenken hoe we als gemeente de toekomst van onze kerk zien. De werkgroep ‘Wie zijn wij’ ontstond. Door een enquête onder alle inwoners van onze dorpen Terwolde en de Vecht ontstond een mooi beeld. Kerkgangers en niet-kerkgangers willen het kerkgebouw meer multifunctioneel gebruiken. De gemeente wil zich breder verbinden met de dorpsgemeenschappen. En de predikant die wij zoeken past hierbij. Zo is onze vacaturetekst ontstaan.

Meer weten over de vacature?

Lees dan vooral onze vacaturetekst en profiel van gemeente en predikant.

Wij hebben onze procedure voor de zoektocht naar de predikant beschreven. Want wij willen de procedure zo transparant en goed mogelijk doorlopen. Het geeft wellicht al veel antwoord op uw vragen:

In de vacaturetekst staat welke mogelijkheid er is om met ons in contact te komen. Maak hier gebruik van, dat vinden we fijn!

Geïnteresseerd in onze vacature?

Solliciteer door een mail met motivatie en CV te sturen naar vacature@pknterwolde-devecht.nl.

Het is tot en met 3 januari 2023 mogelijk om te solliciteren.

Waarnemend predikant

Ook tijdens de beroepingsprocedure is als ambulant predikant tijdelijk werkzaam mevr. ds. R. van der Hucht uit Didam. Zij doet vooral pastoraatswerk in onze gemeente. Daarnaast ondersteunt en adviseert zij de kerkenraad als consulent bij het beroepingswerk. U kunt haar bereiken via telefoonnummer 06 33 60 95 56.

Ouderling Lien Uenk (06 30 90 99 36) is contactpersoon voor het pastoraat in de gemeente.